Spaghetti z tuńczykiem i szpinakiem – przepis i sposób przygotowania

spaghetti-ze-szpinakiemJeść zdrowo nie zawsze, a prawie nigdy nie znaczy – jeść mało smacznie. Wbrew pozorom zdrowe jedzenie jest bardzo smaczne, czego dowodem jest spaghetti z tuńczykiem do którego przepis przedstawiam poniżej.

Od razu dodam, że sam tego przepisu nie wymyśliłem, ale razem z Anią (moją dziewczyną) ten przepis wprowadziliśmy w życie, lekko go udoskonalając. Od czego trzeba zacząć? Po pierwsze od zebrania składników.

Potrzebne nam będą następujące składniki: makaron spaghetii (najlepiej razowy); tuńczyk w sosie własnym, 2 opakowania, ale 3 nie zaszkodzą tym, którzy lubią tuńczyka; szpinak, najlepiej świeży i w ilości 400-500 gramów; 1 łyżka oliwy z oliwek (w ostateczności może być olej); czosnek granulowany, cebula czerwona, sól, pieprz, oregano, majeranek, łyżka masła; Fix spaghetti Carbonara.

Tyle jeżeli chodzi o składniki. Dalej pozostaje nam już tylko wszystko przygotować i pozwólcie, że tutaj posłużę się z lekko zmodyfikowanym opisem przygotowania potrawy zaczerpniętego z Przepisy.pl, serwisu na którym znaleźliśmy przepis.

Krok: 1

Cebulę pokroić w małą kosteczkę i zeszlkić na oliwie z oliwek. Tuńczyka odsączyć, podsmażyć razem z cebulą rozdrabniając przy okazji rybę na małe kawałeczki.

Krok: 2

Świeży szpinak musimy najpierw opłukać, następnie przesmarzyć na maśle z odrobiną czosnku, soli i pieprzu. Kolejno musimy połączyć szpinak z cebulą i tuńczykiem.

Krok: 3

Trzeba przygotować Fix spaghetti Carbonara według przepisu na opakowaniu. Następnie należy dodać go do wcześniej przesmażonych produktów.

Krok: 4

Wyjmujemy, odcedzamy makaron, wykładamy porcję na talerz, dodajemy tuńczyka ze szpinakiem. Dla smaku posypujemy całość oregano i majerankiem. Gotowe. Smacznego!

spaghetti-ze-szpinakiem


Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.